torstai 10. lokakuuta 2013

Fanfestipäivitystä

Fanfest oli, Fanfest meni.
Coni oli ensimmäinen laatuaan, ja pitihän sitä käydä testaamassa. Cossia en päälle pistänyt, mutta tyydyin korsettiin, kenkiin, eli perus goottimeininkiin.
Liput olivat conin kokoon suhteessa mielettömän kalliit, koska esim Traconiin, joka on isompi ja parempi tapahtuma, pääsee lähes puolet halvemmalla. Fanfest oli kuitenkin oikein mukava paikka kaltaiselleni nörtille, koska Doctor Whosta, Harry Potterista ja LotR:usta oli asiaa.
Positiivinen puoli oli  tosiaan se, että mielenkiintoisia luentoja oli paljon, ja onnistuin käymään lähes kymmenessä luennossa, joka on meikäisellekkin aika paljon yhdelle coniviikonlopulle.
 
Mikä ihmetytti oli se, että vaikka hyvin monet olivat mainostaneet tuloansa Fanfestiin, en juuri ketään tuttua tavannut. Ei sillä, että minulla olisi ollut hirveästi aikaakaan hengailla ihmisten kanssa kun luennosta toiseen juoksin, mutta silti. Tulin sitten lauantaina hengailleeksi paljonkin ihanan narikan kanssa, kiitokset loistavista keskusteluista. < 3 Annoin teille FBnimeni mutta kukaan teistä ei ole ottanut yhteyttä.. :c
 
Ensimmäinen luento mitä näin, oli Tohtorin pimeä puoli -luento, jota odotin ehkä eniten koko conin aikana.
Luento oli todellakin pettymys, koska odotin siitä parempaa. En halua haukkua luennonpitäjiä, mutta he eivät sitä osanneet pitää, koko juttu meni aikalailla sohlaamiseksi ja naureskeluksi.
He eivät näyttäneet kaikkia klippejä mitä oli, puhuivat koko ajan teknisistä ongelmista ja kun puhuttiin asioista mitä "pahaa" kukakin New Whon Tohtori teki, asiasta puhuttiin noin minuutti. Minä sitten loppupuolella lähdin koko luennosta pois, kun en jaksanut kuunnella enää.
Menin sitten kesken cosplaykilpailua katselemaan, ja kilpailussa oli selkeä huonojen sekä loistavien kuilu. Kolmella parhaalla oli mahtavat puvut, onnittelut heille :)
Cosplaykilpailu kuitenkin loppui luultua aikaisemmin joten pääsin kahdelle luennolle jotka luulin missaavani: Ponit - Internetin syöpä vai jotain muuta? ja Zombit eivät tanssi. Olipa kerran - luennon olisin halunnut nähdä, mutta se oli peruttu, nyyh. :(


 
Minulla oli tapahtumassa vähän useampikin ranneke
 
 
Ponit -luento oli todella hyvä ja hyvin tehty, ja kertoi kyllä kaiken oleellisen sarjasta. Mitään negatiivista luentoa kohtaan ei ainakaan heti tule päähän.
Luennolla esiteltiin hyvin neljäs generaatio itsessään, mutta mielestäni ensimmäiseen generaation olisi voitu syventyä hieman tarkemmin. Toisen ja kolmannen generaation yli hyppäämisen ymmärrän hyvin.
Luento tosin kertoi sarjan jutun ilman isompia juonipaljastuksia ja hyvin sen, miksi se on niin tunnettu että vihattu ympäri nettiä.
Zombit -luento oli kanssa varsin hyvä, mutta mitä olisin kaivannut olisi ollut pelipainotteisuus: Luento kun keskittyi sarjoihin ja elokuviin.
Luennossa käytiin siis läpi ihan ensimmäiset Romeron zombieleffat ja vähän uudemmat. Olen ollut zombeista suht hyvin perillä, mutta nuo "palautetaan zombiet ihmisiksi rakkaudella" juonikuviot, ai että.. XD Mutta kyllä, hyvä luento.
Myönnetään, että teki mieli kun puhuttiin zombie-eläimistä elokuvissa, mainita Resident Evillin surullisenkuuluisa zombiedobermanni -kohtaus, mutta pysyin hiljaa. Heh.

En nyt muista tarkalleen mitä tein näiden luentojen jälkeen, kaiketi menin sinne narikalle hengaamaan? En tiedä.
Mikä häiritsi conissa oli se, ettei karttaa ollut ohjelmalehtisessä! Se oli todella iso miinus. Myöskin ohjelmakuvaus oli tehty "väärinpäin" lehteen, ja se tuntui hankalalta.
Kuitenkin lauantai meni ihan hyvissä merkeissä.
Päällä minulla oli uusin "perus" musta korsettini, mustapunainen hame, musta koristeltu paita, mustyat legginssit, käsikorut, piikkikaulapanta ja goottikengät. Kuitenkaan en lauantailta tai sunnuntailta kuvannut pukujani, koska noh, aika ei riittänyt, ja minulla ei ollut mukana laadukkaampaa kameraa mukanani.

 Random derppailua meikatessa kameran kanssa. Kuvassa näkyy aikalailla lauantain asuni, ilman koruja.


Sunnuntaina luentoja ei ollutkaan niin monia, menin katsomaan luennot 50 Oddball moments in Doctor Who ja Sexism is not cool - Steven Moffat ja naisten rooli Doctor Whossa.
Olisin halunnut käydä katsomassa Harry Potter -elokuvat & kirjat, niiden erot ja on kosillä edes väliä? -luennon, mutta kuulemma se kuvattiin, joten menin katsomaan tuon Doctor Who luennon. Luento oli hyvä, ja vaikka itse asiaa oli ehkä vähemmän kuin oletin, oli mukavaa katsella klippejä isolta ruudulta, hyvällä laadulla.
Päivän toinen doctor Who luento oli kanssa hyvä, pohjattiin hyvin Moffatin naishahmoja, ja itselle tuli yllätyksenä Amyn ja Claran yhtäläisyydet, koska pidin Amya niin onnistuneena Claraa niin epäonnistunena hahmoina.
Luento oli hyvä, en keksinyt siitä juurikaan moittimista  - no, jos rehellisiä ollaan, niin en oikein muista luennosta mitään, argh - mutta kuitenkin hyvä.

Kuvia tosiaan asustani tai meikeistäni ei tänne tule, koska noh, en kuvannut, joten pahoitteluni siitä. Con oli kiva, mutten tiedä, tulenko sinne ensi vuonna, täytyy katsoa mitä ohjelmia silloin on.

Ostokset:

 
Äärimmäiset ostokset taas, elikkä Shingeki no Kyojin -mangan eka osa sekä pipo, jonka ostamista olen suunnitellut jo varmaan puoli vuotta, mutta  aina jäänyt ostamatta.
Manga maksoi 12, ja pipo 10e.

 
 
 
 
 

 

3 kommenttia:

  1. Ai sinäki tähän SnK'n ihmeelliseen maailmaan olet löytänyt.. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokitoki, se on loistava sarja. 8D

      Poista
    2. Jjes Itse cossaan Rivaillea :3 Olin Traconissa siinä cossissa.

      Poista