keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Lontoo, Englanti, 9.8-13.8.2016 osa 2

 Pahoittelen että tämä tulee näin hiivatisti myöhässä. Aiempaan postaukseen Lontoon -matkasta käytin abouttirallaa kaiken inspiraation kirjoittamiselle, ja myöskään kuvien lisäily ei meinannut onnistua koska en voi lisätä niitä tabletilla, vaan kuvien lisäämiseen pitää avata tietokone. Mutta tässä tämä postaus on, ja saan vihdoinkin tämän taakan pois.

Potter-näytelmän jälkeen kävimme Lontoon keskustassa, Natural History Museumissa ja muutammissa nörttikaupoissa.
Nörttiliikkeet olivat oikein jees, ja onnistuimme käymään kolmessa yhden päivän aikana. Forbidden Planet oli varsin iso nörttiliike, jossa oli yläkerta figuureille ja muille aiheeseen sopiville tavaroille ja kokonainen alakerta sajakuville. Vaikka tavaraa oli paljon, en löytänyt sieltä juuri mitään. Pääpaino tuntui olevan sarjakuvilla, ja esimerkiksi Marvelia oli paljon, mutta kun en tunne Marvelilta kuin leffauniversumin niin siitä ei ollut allekirjoittaneelle niin paljoa hyötyä. Paikassa oli useita fandomeja mistä pidän, mutta tuotteet eivät ollet sellaisia mistä olisin pahemmin pitänyt. Alakerassa vain kävin, kun sarjakuvien osto ei niin paljoa kiinnosta. Olin myös jatellut että olisin ostanut jonkun figuurin, mutta yhtäkään figuuria josta olis  pahemmin pitänyt ei ollut. Jos muuten DC:tä fanitatte, heidän figuurejaan paikassa oli ja paljon. Tuli sitten ostettua korttipidike missä oli Luihuisen symboli (joo, en tee sillä mitään mutta ihan kiva omistaa) ja sitten Shingeki no Kyojin -julisteen, jossa olivat lempihmoni Female Titan ja Mikasa kyseisestä sarjasta.

 


 Ehdimme käydä vain nopeasti Forbidden Planetissa, koska liike oli sulkeutumassa. En ehtinyt kuvata sisällä, mutta otin pari kuvaa näyteikkunasta.

Olin kuullut eräältä Lontoon mailla aikoinaan asuneelta ihmiseltä, että Camden ei ollut Lontoon parasta aluetta. Mutta täytyi kyllä sanoa että järkytyin, kun saavuimme paikkaan missä Who Shop oli. Doctor Who on Briteissä melkosen iso asia, ja silti Who Shop kauppoineen ja Doctor Who museoineen oli keskellä todella huonoa aluetta, joka tuntui lähes slummilta. Rakennukset tuntuivat olevan kaatumispisteessä ja kaikkialla oli maahanmuuttajien pikkuputiikkeja. Saavuimme sitten Who Shopille 5min ennen sulkemisaikaa ja lol, meitä ei päästetty sisään. Ovi oli lukossa vaikka asiakkaita oli vielä sisällä, ja meitä tultiin vain katsomaan ikkunan läpi ja sitten käveltiin pois. Kauppa oli sen verta pieni että olisin sen läpi mennyt siinä viidessä minuutissa. Lisäksi ovessa oli ohjeita, että museoon ei päässyt jos haisi tupakalle tai hajuvedelle, joka aiheutti minussa ja kaverissani pieniä mitäs vittua -tunteita. Kauppa tuli nähtyä ulkoapäin, en mene enää sinne.


Liike ulkopuolelta. Ilmeisesti kaupassa myydään myös Star Wars -kamaa.


Koska tämän Who Shop -sekoilun takia meilä olikin aikaa, tein random päätöksen mennä takaisin Lontoon keskustaan ja kohti Harry Potter -liikettä.  Minun ei ollut tarkoitus mennä sinne, mutta päätin ehtiä. Liike oli varmaan helpoin löytää, saavuimme metrolla Kings Cross St. Pancraisille, ja Kings Crossin juna-asema oli vieressä, noin sadan metrin kävelyn päässä.
Liike oli ihan jees, mutta tuntui että se oli hieman ahdas. Tuotteita löytyi paljon ja jopa replikoita elokuvista, tosin näillä oli sitten jo pikkuisen hintaakin.
Kaikkia tupia edustettiin, mutta huomasin että Rohkelikon tuotteita oli enemmän kuin muita. Sen kyllä ymmärsi, leffoissa ja kirjoissa näimme asiat nimenomaan Rohkelikon oppilaiden kautta.
Itse ostin paikata Luihuisen kravatin, kun oli niin paljon halvempi kuin nettikaupassa, sekä Deathly Hallows -avaimenperän, josta taiteilen itselleni kaulakorun. Olin ostanut Luihuisen kaulahuivin jo ennen matkaa koska oli tarkoitus pistää se kaulaan kun meinn näytelmää katsomaan, mutten sitten laittanutkaan. Hieman harmitti kun paikasta kyseisiä kaulahuiveja olisi saanut paljon halvemmmalla.


Luihuisen edustuspöytä.


Professori Kuhnusarvion tiimalasi. Pirun hienon näköinen, ja tätä tuli kuolattua.Myös tälläisiä tuotteita sai. Harmittavasti en saanut kuvattua enenpää, pieni liike oli aivan täynnä ihmisiä ja about kaikki hieno oli lasivitriinien takana, jota oli vaikea kuvata kännykkäkameralla.


Seuraavana päivänä lähdimme kohti Natural History Museumia. Museo oli suht helposti löydettävissä, jo ihan metrosta löytyi nuoli johon suuntaan kävellä.
Rakennus oli todella iso, ja todella kaunis. Tykkään hirveästi vanhoista rakennuksista ja niiden koristeluista.
Saavuimme museoon puoli tuntia ennen sen sulkemista, ja kävimme katsomass dinosaurusten luut. Ne olivatkin aikalailla ainoat mitä halusin museolta nähdä, täytettyjä eläimiä näkee muuallakin ja olenhan tuossa paikass halunnut käydä ihan lapsuudesta asti. Olen fanittanut dinosauruksia ihan pienestä ja tosiaan ehkä sen takia mahdollisesti kuvasin kaikki dinot mitä pystyin. :D Eli niitä kuvia on melko paljon, ja pistän tähän ne jotka onnistuivat. Pahoittelen myös että dinokuvissa näkyy niin suuri ero laadussa. Kunnon kamerassani kuoli akku kesken kaiken ja loput kuvat kuvasin laadukkaalla puhelimella.


Itse rakennus oli sillai semisti hieno.


Myös aula oli melko näyttävä.Kuvasin myös pari upeaa maalausta. 


Tästä kuvasta tykkään ihan pirusti, yksi matkan onnistuneimmista kuvista.
Törmäsin myös tälläisiin tosi seksikkäisiin robottiraptoreihin. Huomatkaa derppi ilme ja kameran paska laatu.

 Semisti huonolaatuinen kuva mutta olihan se pakollinen T-rexin luuranko pakko tunkea mukaan.


 Poseerasin myös tälläisen seksikkään dinorobon kanssa. Tää onkin ainoa kuva itsestäni koko matkalta mihin olen tyytyväinen :DSe pakollinen Big Ben. Kävimme keskustassa vain pyörähtämässä, koska halusin nähdä tämän livenä. Ja hienohan se oli.

Seuraava päivä olikin sitten lähtö pois Briteistä, jolloin emme oikein ehtineet tehdä muuta kuin käydä syömässä ja lähteä. Olin muuten hienosti aikaisempana iltana tipauttanut lompakkoni ja joku aivan ihana brittinainen löysi sen! En ehtinyt edes kiittää lompakkoni palautuksesta, koska nainen käveli pois niin nopeaan. 

Pääsimme lennolle ja olimme täällä kertaa aikaisessa. Kentällä Suomessa tuli valvottua koko yö ja ihana Pipsa päätti olla kanssani yön <3 Ole tästä ikuisesti kiitollinen, koska olin Suomessa niin väsynyt, ettei lähtemisestä Kamppiin olis tullut mitään.


Ostokset:


Kuvassa tosiaan kravatti, Luihuinen-kortinpidike ja Deathly Hallows -avaimenperä, joka ehkä joskus muuntautuu kaulakoruksi. Jos ihmettelette mitä nuo kaksi muuta ovat, niin niissä oli toffeeta :D Halusin ehdottomasti englantilaista toffeeta, ja sitä ei löytynyt mistään muualta kuin lentokentältä. Tuosta talosta tulee joku romukoppa, mutta Union Jack -"käsilaukusta" tuli ihan siisti pöytäkoriste.


Sitten se Shingeki no Kyojin -juliste.
Valo makuuhuoneessani on ihan semisti huono kuten tuosta näkee, mutta toivon että kuva on suht selvä. Female Titan on ehdottomasti lempiasiani SnK:ssa ja oli ihanaa saada hänet seinälle.


 Sellainen reissu. Toivottavasti näen Cursed Childin uudelleen, mutta täytyy metsästää lippuja, niitä kun ei kovin helposti enää saa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti