torstai 5. toukokuuta 2016

Cosvision eli kuinka hinta ei aina vastaa kunnon tapahtumaa

Cosvision oli tällä kertaa 23.-24.4. päivä Verkatehtaalla, Hämeenlinnassa. Paikka oli suhteellisen lähellä Tammelaa, noin 45min ajomatkan päässä. Äiti päätti olla ihana ja kuskata minut kumpanakin päivänä paikalle, vaikka busillakin olisi päässyt ja bussiasema oli Verkatehtaan vieressä.
Olin perjantaiaunatai yön valvonut ja nousin suht aikaiseen valmistautumaan coniin lähtöön, joten olin lauantaina melko aikaisin paikalla. Kävin katsomassa luennon Cosplay meikin ja erikoistehosteiden alkeet, jossa esiteltiin useita tapoja tehdä cosplaymeikki, mutta aiheeseen ei juuri perehdetty. Itseäni olisi kiinnostanut miten esimerkiksi vampyyrinhampaat tehtiin niin hyvin, kuin esittelijä oli tehnyt.
Kävin myös katsomassa ensimmäiset parikymmentä minuuttia luentoa miten muokata peruukki, mutta luento ei jaksanut kiinnostaa, joten lähdin kesken kaiken pois. Harkitsin että olisin mennyt kuuntelemaan luentoa miten cosplay näkyy mediassa, mutta oletettavasti se oli lähes tulkoon sama luento minkä kuulin aikaisemmassa conissa.
Menin sitten katsomaan luentoa, missä cosplaysta oli tehty gradu, mutta kun saavuin paikalle, salissa ei ollut ketään. Kysyin asiasta, ja luento oli peruttu ilman että siitä kuulutettiin tai ilman että olisin voinut mitenkään tietää. Harmitti hieman, koska tuo luento oli yksi niistä joita olisin conissa halunnut kuulla.

Coni oli ihan jees, mutta olisin voinut himassakin olla. Onneksi tuli tavattua uusia ihmisiä, ja hengattua pihalla kaverien kanssa. Ilmakin oli ihan hyvä ja Verkatehdas oli suhteellisen lähellä kaikkea, Subwaykin löytyi ilman suurempia kärsimyksiä. Loppu lauantai meni sitten vähän hengailuna, kun unohdin mennä katsomaan cosplaykisat.


Sunnuntaina ei ollut sitten ihan suurinta intoa mennä takaisin, ja pääsin coniin vasta puolenpäivän aikoihin. Minun piti mennä kuunteemaan luento Polttavat piilarikysymykset, mutta sekin sitten jäi.
Sunnuntaina satuin törmäämään Asikaisen sisaruksiin, joiden cospaytaitoja olen ihaillut jo vuosia. Käytiin syömässä ja oli ihan jees kysellä kysymyksiä cosplayhin ja kädentaitoihin liittyen ihmisiltä, jotka tiesivät asiasta.

Muuten, myyntipöydillä myytiin taskukelloja, joista ihailin yhtä. Hintaa taisi olla se 25e, ja vähän mietinkin että en siitä niin paljoa maksa. Menin sitten Ebayn ihmemaahan, ja löysin kellon hintaan kolme euroa posteineen. Että kannattaa aina katsoa netistä ennen ostosta.

Oikein nätit ja hinta ei päätää huimannut.

Jepulis, sellainen coni. Pahoittelen ettei itse tapahtumasta ole kuvia. Nyt sitten kohti Desuconia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti